Witloofvelouté met sint-jakobsnootjes

Witloofvelouté met sint-jakobsnootjes

Allergenen

Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig het witloof en snij in kleine stukjes.

  2. Smelt 20 gr boter in een pan en voeg het witloof toe. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Laat het witloof kleuren. Zet een deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten garen.

  3. Giet het gare witloof in de blender en voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Mix tot een fluwelige soep. Voeg een beetje water of room toe indien de soep te dik is.

  4. Smelt de resterende boter in een met antikleeflaag. Schik de sint-jakobsnootjes in de warme boter en bak kort aan beide zijden. Kruid met peper en zout.

  5. Giet de soep in kommetjes en schik in elke kom 1 sintjakobsnoot. Werk af met een takje kervel.