Tiramisu met appel en speculaas

Tiramisu met appel en speculaas

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine dobbelsteentjes.

  2. Smelt een klontje boter in een pan en laat de appelblokjes garen met de vanillesuiker en honing. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  3. Klop de eigelen met de suiker tot je een ruban krijgt.

  4. Meng de mascarpone onder de eisuikermengeling. Klop met de mixer op tot je een luchtig geheel hebt.

  5. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder de mascarpone.

  6. Leg 6 speculaasjes apart. Breek de rest van de speculaas tot crumble. Leg in elk glas een bodem speculaascrumble.

  7. Verdeel er een laagje appels op.

  8. Giet er wat mascarponeroom over.

  9. Leg opnieuw een laagje speculaas, laagje appel en werk af met de resterende mascarpone. Herhaal tot het glas gevuld is.

  10. Zet minstens 4 u in de koelkast.

  11. Haal net voor het opdienen uit de koelkast, werk af met speculaascrumble en steek er een speculaasje in.