Kerstdesserts

De ideale afsluiter van het feestmenu? Da's een feestelijk kerstdesserts. Kies jij voor een klassieke kerstronk of liever een spectaculaire taart als nagerecht? Je vindt vast en zeker jouw favoriet tussen onze makkelijke en meer uitdagende recepten voor feestelijke desserts. 

Meringue kerstboom met praliné Kourabiedes Pavlova met gebakken peertjes, stracciatella, boterkaramel en crème chantilly Lemon curd moelleux met vijgen Appelkroontje Panna cotta met witte chocolade, gember en tartaar van rode kiwi Buche met citroen en meringue Gelukskoekjes Aardappelpannenkoek met appel en boterkaramel Duette de luxe met soepje van witte chocolade Opgevulde tijgersoezen met banketbakkersroom Dadelcake met pindaboterroom Pannenkoekenrendier Panettone Gingerbread house Pavlova met ijs Ricottakaastaart met meringue Italienne Baklava met pistache Frambozentiramisu met limoncello en witte chocolade Witte rocky road Gevulde driehoekjes met noten, kastanjes en vanille Éclairs Witte chocoladetaart met cranberries Magische taart met banaan, noten en chocolade Champagnecake Pavlovarol met rood fruit en vijgen Mascarponelimoncellotrifle met granaatappelpitten Kilometertaart Studentenhaverlolly Magische pastilla met peer en pistachenoten Millefeuille met cheesecakecrème en pompoenvanillemousse Soezenkroon met citroencrème Peren-chocoladetaart Koekjessterren met ijs Sprankelende sorbet Griesmeeltaart met pistache en meringue met oranjebloesem Soesjestoren Peperkoeken kerstboom Koekjeskerstboom Charlottetaart met mokka- en witte chocolademousse Chocolade kerstboompjes Gingerbreadmannetjes Naked wauwtaart met elandkoekjes en rood fruit Kerstkrans Bûche Yoghurttaartje met hazelnoot-cranberry-havermoutkorst Minicheesecakes Charlottetaart met meringue en citroen Minidonuts
Bûche

Zo rol je een buche op

Een buche of kerststronk is een traditioneel kerstdessert. Je kan hem heel makkelijk zelf maken. Zelfs het oprollen is zo gedaan. Met een vochtige doek rol je je buche heel makkelijk op zonder dat het biscuit breekt.

Flamberen in 5 stappen

  1. Verwarm de sterkedrank in een steelpan met dikke bodem tot er belletjes ontstaan (ongeveer 55°C). Breng de drank niet aan de kook, want dan verbrandt hij.
  2. Giet de verwarmde alcohol in een pan gevuld met wat je flambeert, op een veilige afstand van het fornuis.
  3. Schud zachtjes met de nu brandende pan om de alcohol gelijkmatig te verdelen.
  4. Steek de alcohol in brand. Als je op gasvuur kookt, hoef je enkel de pan te kantelen en de vlam zal vanzelf in je pan schieten. Gebruik anders een aansteker of lange lucifer.
  5. Dien onmiddellijk op.
Mangobuideltjes.jpg