Melitzanes papoutsakia

Melitzanes papoutsakia

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte middendoor. Kerf het vruchtvlees in zonder de schil te beschadigen. Bestrooi met grof zout en laat ½ u uitlekken in een vergiet. Spoel de aubergines af en dep goed droog.

  3. Schik ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bak in 40 min zacht.

  4. Vulling: snipper de ui en teentjes look fijn.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een pot en voeg look- en uisnippers toe. Verkruimel het vlees erover en roerbak rul. Overgiet met rode wijn en laat uitkoken.

  6. Voeg tomatenstukjes, oregano en een snuifje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ½ uur op een zacht vuur verder garen. Verwijder het kaneelstokje.

  7. Haal van het vuur en voeg peterselie toe.

  8. Bechamelsaus: verwarm de melk.

  9. Laat de boter smelten in een pot en roer de bloem erdoor. Voeg de warme melk beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren. Laat indikken op een laag vuurtje.

  10. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de aubergines. Bestrooi de bodem met gemalen kaas en verdeel de vleessaus erover. Giet de bechamelsaus erover en werk af met gemalen kaas.

  12. Plaats 20 min in de oven op 180°C, tot de kaas mooi gesmolten en licht gekleurd is.