Vichyssoise

Vichyssoise

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de prei en snij in ringetjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  2. Verwarm de boter in een ruime pan en smoor de prei hierin onder deksel.

  3. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout. Laat gaar koken.

  4. Verwijder het kruidentuiltje en haal dan de aardappelblokjes zoveel mogelijk uit de pan. Pureer de prei eerst met wat vloeistof, voeg de rest eraan toe en mix tot een gladde massa. Wrijf indien nodig nog door een zeef.

  5. Giet terug in de pan en voeg de room toe. Breng al roerend opnieuw aan de kook en voeg indien nodig peper en zout toe.

  6. Plaats de soep in de koelkast tot ze ijskoud is.

  7. Snipper de bieslook fijn.

  8. Bestrooi vlak voor het opdienen met bieslook.