Kook dit gerecht in deze stappen

  1. BBQ-saus: pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof de sjalotten aan in hete olijfolie.

  2. Pel de gember, snipper fijn en voeg toe aan de sjalotten.

  3. Roer de zeste van sinaasappel en honing eronder. Blus af met sinaasappelsap.

  4. Voeg de gepelde tomaten toe en laat alles zachtjes reduceren gedurende 30 min. Kruid met peper en zout, werk af met enkele druppels tabasco.

  5. Pluk en reinig de kropsla. Schik de sla in kommetjes en verdeel in het midden de preischeuten en cashewnoten erover.

  6. Spoel de aardappelen, snij in dikke schijven en gaar op de barbecue.

  7. Kruid de steaks met peper en zout. Wrijf in met de BBQ-saus. Laat het vlees mooi korstig grillen op de barbecue (bakwijze volgens eigen voorkeur).

  8. Laat het vlees 5 min rusten alvorens te versnijden.

  9. Serveer op een bord met nog wat extra BBQ-saus, gegrilde aardappelschijfjes en een slakommetje met preischeuten en cashewnoten.