Scones

Scones

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.

  3. Voeg de suiker en de zachte boter eraan toe en meng met je vingertoppen tot een fijne, kruimelige substantie.

  4. Voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een zacht, niet kleverig deeg hebt en laat 15 minuten rusten.

  5. Leg een siliconenmatje op de bakplaat.

  6. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot 2 cm dik.

  7. Druk rondjes met een doorsnede van 5 cm uit het deeg en plaats die op de bakplaat.

  8. Borstel de scones in met ei voor een glanzend effect.

  9. Bak in 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  10. Klop ondertussen de room met de suiker op tot slagroom.

  11. Snij de scones doormidden en bestrijk het onderste deel met de slagroom en een koffielepel aardbeienconfituur. Zet het bovenste deel er weer op.

  12. Serveer lauw.