Savooistoemp met spekjes & lamskoteletjes

Savooistoemp met spekjes & lamskoteletjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Verwijder de dikke nerven en snij de rest van de bladeren heel fijn. Blancheer de fijngesneden savooi in ruim gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken. Stoof de savooi kort aan in wat boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Schil de aardappelen, snij in kleine stukken en kook gaar in gezouten water. Giet af en draai door een roerzeef. Voeg een klontje boter toe en kruid goed.

  3. Bak de spekreepjes krokant.

  4. Snij de lamskroontjes in koteletjes en bak deze gaar en goudbruin in hete boter. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de savooi onder de aardappelpuree. Werk af met de spekreepjes en de gebakken koteletjes.