Pruimentaart met Italiaanse meringue

8Zoet100minPrint
Ingrediënten
  • 6 el zelfgemaakte pruimennectarineconfituur
  • 1 rol Spar bladerdeeg
  • 15 pruimen
  • 4 eiwitten
  • 250 g fijne suiker
  • snuifje zout
  • 1 el maïzena
  • Spar boter (op kamertemperatuur)
Recept

1. Vet de bakvorm goed in met boter.
2. Leg het bladerdeeg in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3. Leg het blaadje bakpapier terug op het deeg.
4. Verdeel de bakbonen over het bakpapier en bak 20 min op 200°C.
5. Verwijder de pit uit de pruimen en snij de pruimen in de lengte in 4 stukken.
6. Meng de confituur en maïzena onder de stukjes pruimen.
7. Verwijder de bakbonen van het deeg en verdeel de pruimen over het deeg.
8. Bak de taart ± 35 min verder in de oven op 200°C.
9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
10. Doe de suiker in een plastic kom en verwarm in de microgolfoven gedurende ± 10 min. Is de suiker niet heet genoeg, verwarm dan nogmaals 5 min.
11. Klop de eiwitten stijf met het snuifje zout en voeg de hete suiker beetje bij beetje bij de eiwitten. Klop tot een blinkende stevige meringue.
12. Verdeel de meringue over de taart.
13. Kleur de meringue met een brander.

< naar recepten