Provençaalse dunne lende met ratatouille en aardappelschijfjes

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 2 dunne lenden
  • 4 ovenaardappelen
  • mayonaise
  • bakje tuinkers
  • 1 rode paprika
  • takjes basilicum
  • 2 teentjes look
  • takje rozemarijn
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 4 tomaten
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Spoel de ovenaardappelen en snij in plakjes van 1 cm dikte. Leg ze trapsgewijs op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Laat 30 min garen in de oven op 180°C.
2. Pel de ui en snij in stukjes. Snij de aubergine en courgette in gelijke stukjes. Snij de tomaten in kwartjes, verwijder de pitten en snij vervolgens in blokjes. Stoof de groenten aan in olijfolie, laat garen. Kruid met peper, zout en verse basilicum.
3. Snij de look in fijne plakjes en meng met de mayonaise.
4. Laat het vlees even rusten op kamertemperatuur. Wrijf het in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril aan beide zijden op een hete grill. Laat daarna verder garen in de oven.
5. Snij de paprika in repen en gril op de hete grill.
6. Serveer het vlees op het bord. Werk af met wat grof zeezout en peper. Schik de ratatouille met een serveerring naast het vlees. Werk af met de aardappelschijfjes, lookmayonaise, een toefje tuinkers en basilicum.

< naar recepten