Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).

  2. Pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Hak de peterselie fijn.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en stoof hierin de ui- en looksnippers. Roer de oregano erdoor en laat afkoelen.

  4. Snij het spek nog fijner en meng door het gehakt. Voeg de panko, peterselie en gestoofde uien erbij. Kneed het losgeklopte ei erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  5. Saus: pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Snij de basilicumblaadjes in reepjes.

  6. Verhit 1 el olijfolie in een pan en stoof de ui- en looksnippers zacht aan. Voeg de passata toe en breng verder op smaak met peper en zout. Schep de fijngesneden basilicum erdoor.

  7. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en giet af.

  8. Vet een muffinvorm in met olijfolie en verdeel de spaghetti erover.

  9. Verdeel de tomatensaus erover.

  10. Vorm met natte handen 16 balletjes van het vlees en leg bovenop de pasta. Bestrooi met gemalen kaas.

  11. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven op 180°C.