Papillot met mosselen en gebakken venkel

4Schaal-/Schelpdieren45minPrint
Ingrediënten
  • 1 venkel
  • 40-tal mosselen
  • 4 el witte wijn
  • 4 el Boni Selection room
  • 4 el fijngesneden dille
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 3 el Boni Selection olijfolie
  • klontje Spar boter
Recept

1. Was en kuis de mosselen.
2. Pel de sjalot en het teentje look. Snij de venkel en sjalot in fijne ringen en stoof gaar in een klontje boter. Bak op het einde fijngesneden look kort mee. Kruid met peper en zout.
3. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en maak 4 papillotten.
4. Verdeel de gebakken venkel en sjalot over de folie.
5. Leg in iedere papillot 10 mosselen.
6. Giet in elke papillot 1 el witte wijn en 1 el room. Snipper de dille fijn. Kruid met peper en zout en verdeel de dille over de mosselen.
7. Sluit de papillot en plaats ± 10 à 15 min op de rooster van een hete barbecue of in de oven op 200°C. De mosselen zijn gaar als ze open zijn.
8. Dien lauw of koud op.

< naar recepten