Ovenschotel van witte kool met gehakt en bechamelsaus

Ovenschotel van witte kool met gehakt en bechamelsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat drogen op het vuur. Pureer de gekookte aardappelen en voeg een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat toe.

  2. Snij de witte kool fijn en kook kort (ongeveer 2 minuten) in een beetje water tot ze beetgaar is. Giet het water af en hou warm.

  3. Bak het gehakt rul in een pan met een beetje boter.

  4. Bechamelsaus: smelt 50 gr boter op laag vuur, maar laat ze niet bruinen.Voeg 50 gr bloem toe en roer goed met een garde. Laat de bloem een vijftal minuten op een laag vuur aanbakken, zodat er geen bloemsmaak in de saus zit. Haal de pot van het vuur en voeg de melk er al roerend traagjes bij. Zet de pan opnieuw op het vuur van zodra alle klonters uit de bloem zijn. Breng de saus aan de kook, laat inkoken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Leg de aardappelpuree op de bodem van de ovenschotel.

  6. Meng de kool, het gehakt en de bechamelsaus. Leg dit mengsel bovenop de puree.

  7. Strooi de gemalen kaas erover en zet gedurende enkele minuten onder de grill zodat de kaas kan gratineren.