Hummus van veldsla met kruidencrackers

Hummus van veldsla met kruidencrackers

Allergenen

Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tahini: rooster 250 g sesamzaadjes in een pan. Giet ze in de blender, voeg 1 dl arachideolie toe en kruid met peper en zout. Pureer tot een soepele massa, niet te dik en niet te vloeibaar.

  2. Crackers: verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, suiker en een beetje zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe in kleine stukjes en meng snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk beetje bij beetje toe en meng tot een niet-klevend soepel deeg. Hak de verse kruiden en voeg toe. Raak het deeg niet te veel aan, het moet koel blijven. Giet het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dik op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik hier en daar met een vork in. Bak 10 min in de oven en draai na 5 min om.

  3. Hummus: doe alle ingrediënten behalve de veldsla in de keukenmachine en laat even draaien. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap, peper en zout toe. Giet eventueel ook wat olijfolie erbij om het geheel wat smeuïger te maken. Voeg als laatste de veldsla toe, eventueel in een paar keer. Laat niet té lang draaien.

  4. Serveer met wat extra veldsla, sesamzaadjes, fijngehakte bladpeterselie en de kruidencrackers.