Gevulde champignons met krab en amandelen

Gevulde champignons met krab en amandelen

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Rooster de amandelen kort in een hete pan. Haal ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze grof.

  3. Verwijder de steeltjes van de champignons en hak de steeltjes fijn. Snij de paprika in 2, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Pel de look en snipper fijn. Hak de peterselie ook fijn. Snij de takjes tijm eveneens fijn.

  4. Smelt de boter in een pan. Fruit de fijngesnipperde look, paprika en tijm gedurende ± 3 minuten. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes toe en bak 4 minuten mee. Kruid met peper en zout.

  5. Schep het gebakken mengsel in een kom en laat afkoelen.

  6. Laat het krabvlees uitlekken en snij fijn.

  7. Meng het champignonmengsel met de grof gehakte amandelen, het paneermeel en krabvlees. Voeg de kippenbouillon, het ei en de peterselie toe.

  8. Vul de holtes van de champignons royaal op met het mengsel.

  9. Zet de gevulde champignons in een ingevette ovenschotel en overgiet met de wijn.

  10. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  11. Serveer warm.