Babka (= marmercake)

12Zoet100minPrint
Ingrediënten
  • 100 g Spar boter
  • 150 g margarine
  • 250 g suiker
  • 6 Spar eieren
  • 300 g Boni Bio Selection bloem
  • 1 zakje gist
  • 3 el melk
  • 1 flesje bitter amandelaroma
  • cacaopoeder
  • ½ l culinaire room
  • Noir de Noir chocolade
  • gekleurde sprinklers
Recept

1. Doe de boter en margarine (beide op kamertemperatuur) in de keukenrobot en meng met de K-klopper.
2. Splits de eieren; voeg de eigelen bij de boter en blijf mengen.
3. Voeg vervolgens de bloem, melk, gist en het amandelaroma toe.
4. Klop de eiwitten stijf. Meng als laatste onder het deeg.
5. Vul de bakvorm voor met het deeg.
6. Haal van het deeg uit de kom en meng met het cacaopoeder. Verdeel over de bakvorm.
7. Vul de bakvorm verder met de rest van het deeg.
8. Zet 55 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
9. Haal de babka uit de oven en laat volledig afkoelen.
10. Afwerking: smelt de chocolade in de room tot een mooie ganache.
11. Verdeel de chocoladeganache over de babka.
12. Werk af met gekleurde sprinklers.
13. Zet in de koelkast en laat de cake en chocoladeganache volledig afkoelen.

< naar recepten