Aardbeienroomijs

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de eidooiers, suiker en uitgeschraapte vanillestok in een kom. Klop dit alles tot een bleek homogeen volume (= ruban).

  2. Breng de melk en room aan de kook. Giet dit op de ruban en meng goed.

  3. Laat dit mengsel, al roerend, opnieuw opwarmen op het vuur tot je een gebonden structuur krijgt. Laat nadien goed afkoelen. (*)

  4. Plet 500 g aardbeien met een vork tot een dikke puree.

  5. Voeg de vanillesaus en geplette aardbeien samen.

  6. Giet in de ijsmachine en laat draaien tot een mooie homogene massa.

  7. Zet tot gebruik nog even in de diepvries.

  8. Serveer dit aardbeienroomijs met verse aardbeien.(*) Tip: dit kan je de avond voordien bereiden.