Reestoofpot met chocoladeaccent en veenbessen

Reestoofpot met chocoladeaccent en veenbessen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes van 2 cm op 2 cm. Spoel ze

  2. Reinig alle groenten en snij ze in stukken van 2 cm dikte.

  3. Smelt de boter in een grote stoofpot tot ze mooi bruist en goudkleurig is. Bak de stukken vlees mooi krokant aan alle zijden. Kruid met peper en zout. Voeg de groenten (wortel, prei, selder, zilveruitjes, aardappel) toe en laat 5 minuten stoven. Bestrooi met bloem en meng onder het vlees en de groenten.

  4. Bevochtig met de porto en wildfond. Meng alles goed. Voeg het kruidentuiltje, de kruidnagels, jeneverbessen, chocolade, peperkoek en mosterd toe.

  5. Breng aan de kook en laat op een matig vuur sudderen gedurende 1 tot 2 uren.

  6. Voeg de veenbessen halverwege toe.