Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze uitlekken en hou warm.

  2. Hou enkele takjes waterkers apart om te garneren. Snij de rest van de waterkers fijn.

  3. Klop met de mixer de eidooiers los in een kleine kom. Hang de kom boven een warmwaterbad en klop de eidooiers schuimig. Roer de visbouillon erdoor en blijf voortdurend kloppen tot een gebonden, schuimige saus. Klop de klontjes koude boter er één na één door. Haal de kom uit de bainmarie.

  4. Roer de waterkers erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Schik de asperges op de borden. Verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.

  6. Werk af met een takje waterkers. Serveer onmiddellijk met de rest van de saus er apart bij.